Znajdź nocleg bez pośredników

 

Spanie.pl

 

Willa u Drwala - Centrum

Adres obiektu Kasprusie 56, 34-500 Zakopane
 

Dodaj opinię
 


 


Pokaż opinie dotyczące cech:
 


 

 

Opinie 1-10 z 37

 
 

Piotr i Beata
Dodano: 2017-01-23
Pobyt od: 2017-01-21 do 2017-01-22 IP: xx.79.237.216
 
 
    

Bardzo gorąco polecamy Willę u Drwala. Lokalizacja idealna na weekendowe wypady (i nie tylko), blisko do centrum, a zarazem spokój i cisza jak na przedmieściach. Przesympatyczni gospodarze i bezproblemowi, dostępni praktycznie cały czas. Pokój czyściutki i przytulny, pościel świeża i pachnąca. Trudno zrozumieć jak można wystawić inną opinię niż 5. Osoby wystawiające tutaj negatywne komentarze zazwyczaj winne są same sobie, a za ewentualne nieporozumienie próbują niesprawiedliwie obarczyć gospodarzy wystawiając krzywdzące opinie. My miło będziemy wspominać ten pobyt w Zakopanem, na pewno jeszcze odwiedzimy Willę u Drwala oraz polecamy wszystkim. Pozdrowienia z Ropczycko-Sędziszowskiego.


 
 

Mateusz i Kasia
Dodano: 2016-03-05
Pobyt od: 2016-02-12 do 2016-02-16 IP: xx.41.20.113
 
 
 

Gorąco polecamy Willę u Drwala. Bardzo dobra lokalizacja miejsca. Wszystko zgodne z ofertą. Bardzo dobre śniadania. Bardzo mili gospodarze. Serdecznie pozdrawiamy z Opolszczyzny.


 
 

Karolina Jamorska
Dodano: 2015-12-15
Pobyt od: 2015-11-28 do 2015-11-30 IP: xx.178.50.119
 
 
   

Drwala odwiedziłam już po raz drugi, tym razem z przyjaciółką. Wszystko jak najbardziej na plus i zgadzam się z opiniami powyżej - jeżeli ktoś oczekuje stardardu jak w Sheratonie to niech uda się do Sheratona. Ja wybierając pensjonat w górach mam na uwadze to, żeby pokój był czysty, schludny, za rozsądne pieniądze, w dobrej lokalizacji bo spędzam w nim tak naprawdę tylko poranki i późne wieczory. "U Drwala" spełnia wszystkie moje kryteria. Do tego przemiły właściciel który dopytywał sie nas na wstępie, czy przynieść talerzyki, kubeczki itp.do pokoju, czego potrzebujemy :) Pokój cieplutki, kaloryfer bardzo sprawnie działa. Spędzę tam pewnie jeszcze nie jeden dłuższy urlop czy weekend w górach, czy to w zimę, czy w lato :) Polecam!


 
 

Magda i Janek
Dodano: 2015-11-17
Pobyt od: 2015-11-07 do 2015-11-15 IP: xx.169.170.10
 
 
   

Bardzo polecamy pobyt w tym pensjonacie. W pokojach i łazienkach czysto i sporo miejsca. Miła obsługa. W zasadzie to wszędzie blisko - do Krupówek faktycznie ok. 5min, pod Gubałówkę podobnie. Dobre miejsce na wypady w góry. A przy tym wszystkim pensjonat ulokowany jest w cichym i spokojnym miejscu. POLECAMY!


 
 

Gość
Dodano: 2015-08-22
Pobyt od: 2015-08-20 do 2015-08-22
 
 
 

Niestety nie polecam tego miejsca nikomu. Ciasno i brudno. Łazienka rozmiarów mikro z tak bezmyślnie ustawionymi przyborami, że aby cokolwiek w niej zrobić trzeba było uprawiać gimnastykę artystyczną. Poza tym straszny syf - na podłodze centymetry kurzu, na ścianie stary, zardzewiały wieszak brudzący to co się na nim powiesiło. Nigdy więcej.


 
Odpowiedź obiektu
Data: 2015-08-27 13:27:43
Drogi Gościu, Dziękujemy za opinię, choć musimy przyznać, że oczywiście przykro jest nam czytać takie komentarze. Na początku, chcieliśmy powiedzieć, że nie możemy dokładnie odnieść się do Pan/i pobytu i sytuacji, gdyż nie mieliśmy w tym roku gości rezerwujących pobyt w terminie od 20 do 22 sierpnia. Mówiąc jednak ogólnie, będąc u nas musieliście Państwo zauważyć, że jesteśmy dostępni dla gości dosłownie całodobowo i mielibyśmy nadzieję, że jakiekolwiek problemy zostaną zgłoszone podczas pobytu - tak aby uniknąć nieporozumień, niezadowolenia z zakwaterowania czy późniejszych anonimowych komentarzy. Odnosząc się do Pan/i opinii i wymiarów łazienek "noclegi" nie podlegają standaryzacji metrażowej w Polsce i dlatego też różnią się one u nas pomiędzy indywidualnymi pokojami. W razie niezadowolenia, nigdy nie zabraniamy gościom zmiany pokoju na inny nawet podczas trwania pobytu (jakkolwiek rzadko takie sytuacje mają miejsce) - oczywiście w przypadku dostępności. Jeżeli chodzi o czystość, jest nam szczególnie przykro. Jak pokazuje wiele komentarzy nawet na tej stronie, czyste pokoje/łazienki w Willi u Drwala są raczej standardem i czymś czym możemy się pochwalić. Mówiąc to nie jesteśmy nieomylni i przeoczenia mogą się zdarzyć w środku sezonu wakacyjnego. W przyszłości prosilibyśmy o zgłaszanie jakichkolwiek problemów do gospodarza, który tak jak napisaliśmy jest dostępny całodobowo. Mamy nadzieję, że jeszcze uda się nam w przyszłości naprawić to co nie do końca udało się podczas pierwszego pobytu, jako że mamy naprawdę wiele stałych gości. Pozdrawiamy! Gospodarze
 
 

Zuza i Monika
Dodano: 2015-02-16
Pobyt od: 2015-02-13 do 2015-02-15
 
 
   

Wróciłyśmy właśnie z weekendu w Zakopanem - z noclegiem u Drwala. Jesteśmy jak najbardziej pozytywnie nastawione do tego obiektu :) Jeśli chodzi o dostępność, to faktycznie zaledwie kilka minut do "centrum" tj. Krupówek itp...,jeśli chodzi o dworzec, to też jakieś 20minut pieszo. Właściciele mili, uprzejmi i pomocni, a ośrodek sam w sobie bardzo ładny. Czysto, schludnie, skromnie ..i w sam raz :) Mimo, że doba trwa do 11, to nie było problemu z tym, by zostawić sobie rzeczy aż do 18...,jak i również by tuż przed wyjazdem się umyć i przebrać. Także jak najbardziej polecam Willę u Drwala !! :) Pozdrawiamy !


 
 

zwiedzajacy
Dodano: 2014-08-23
Pobyt od: 2014-08-19 do 2014-08-20 IP: xx.112.18.200
 
 
 

Niestety nie moge polecic willi U DRWALA. Rezerwowalismy , cytuje: ' duzy przestronny,komfortowy pokoj na pietrze o wysokim standardzie' , ktory podobno mial sie nadawac na 5 osob, w rzeczywistosci otrzymalismy pokoj w piwnicy; posiadal dwa lozka , a reszte pokoju zajmowaly duze bezuzyteczne stoly drewniane. Telewizor, ktory byl w ofercie nie dzialal (strzelal, ze strach bylo wlaczyc), nie mielismy na celu ogladac tv, ale skoro byl w ofercie to moim zdaniem powinien byc sprawny. Lazienka w stanie oplakanym, brudno, na podlodze przy prysznicu stary recznik, ktory zaznal prania moze rok temu. W dzisiejszych czasach dywaniki lazienkowe mozna kupic za 7zl! Najwieksza wada byl zepsuty grzejnik- podczas pierwszej nocy zalalo podloge i buty postawione pod grzejnikiem- rano mozna bylo wylac doslownie pol szklanki wody z butow!!! Usterki zostaly zgloszone do wlasciciela, ale w odpowiedzi mozna bylo otrzymac jedynie perfidny usmiech. Posciele rowniez nie wygladaly czysto, zacisnelismy zeby i jakos przetrwalismy pierwsza noc! Zaznaczam, ze dwie osoby spaly na podlodze!!! Jedna na lozku polowym jak na obozie za czasow pradziada, a druga na materacu, bez przescieradla itp Rano ruszylismy na poszukiwania innego noclegu, okolo godziny 14 wrocilismy do willi informujac wlasciciela o naszej decyzji po czym uslyszelismy od niego jedynie ''wyzwiska'' ....Kompletny brak kultury i zero zrozumienia, nie dalo sie normalnie porozmawiac. Parking faktycznie bardzo maly, zostalo nam przydzielone miejsce przy garazu, podobno auto moglo tam stac bez problemu, bo nikt dalej nie wjezdza, nastepnego wczesnego ranka Pani prosila o przestawienie auta!! Nigdy wiecej!!!!


 
Odpowiedź obiektu
Data: 2014-08-26 22:38:00
Szanowny Turysto, jest nam bardzo przykro, że nasz obiekt nie spełnił Państwa oczekiwań. Szanujemy Państwa opinię, jakkolwiek w sytuacji tak niesprawiedliwej oceny Willi u Drwala, chcielibyśmy się odnieść do Państwa stwierdzeń. Odnośnie niewystarczającej liczby łóżek w pokoju, to już podczas rozmowy telefonicznej zostali Państwo poinformowani o tym, iż w tym pokoju znajdują się dwa szerokie łóżka i jest to pokój 4-osobowy. Mimo tego zdecydowaliście się Państwo na rezerwację wspomnianego pokoju dla 5 osób, godząc się na ewentualne niedogodności. Ostatecznie w dniu rozpoczęcia pobytu przyjechaliście Państwo w 6 osób… Właściciel chcąc dotrzymać początkowych ustaleń zgodził się na wynajem pokoju dla 6 osób w cenie nieuwzględniającej dwóch dodatkowych osób. Odnośnie czystości zarówno w łazienkach jak i pokojach, to jest naszym priorytetem aby zapewnić najwyższy poziom czystości i komfortu dla Naszych Gości. Nasze starania zostały potwierdzone licznymi (kilkadziesiąt) pozytywnymi opiniami Gości na różnych, niezależnych portalach internetowych. Dlatego też takie opinie są dla nas niezwykle krzywdzące, jakkolwiek jeszcze z większą skrupulatnością zwrócimy uwagę na poziom czystości w domu. Odnosząc się do Państwa uwagi dotyczącej konieczności przestawienia samochodu na sąsiednie miejsce parkingowe, to rzeczywiście zwrócono się do Państwa z taką prośbą, ale nie "wczesnego ranka", ale po godzinie 10, kiedy już Państwo spacerowaliście na zewnątrz domu. Raz jeszcze, bardzo nam przykro, że ten jednodniowy, pobyt w Willi u Drwala nie spełnił Państwa oczekiwań.
 
Zażenowana
Dodano: 2014-02-17
Pobyt od: 2014-02-07 do 2014-02-09
 
 
 

Co do tej zablokowanej opinii cofam, mój błąd.


 
 

Zażenowana
Dodano: 2014-02-17
Pobyt od: 2014-02-07 do 2014-02-09
 
 
 

Potwierdzam opinię Turysty !!! Czy ktoś jeszcze zauważył, że w czujnikach dymu w pokojach są zainstalowane kamery ??? Jeśli nie, to niech zwróci uwagę na błyskanie w nocy na niebiesko !!! Żenada !!! I jeszcze zablokowana opinia przy wystawieniu oceny na 1 !!!


 
 

M. i P. Jasińscy-Grójec
Dodano: 2013-08-20
Pobyt od: 2013-08-14 do 2013-08-19
 
 
  

Bardzo dziękujemy za cudowny pobyt, pokoje czyściutkie, łazienki spore i wygodne, gospodarze przesympatyczni, bezpieczny parking. REWELACJA i napewno wrócimy tu jeszcze nie raz. Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia :-)


Opinie 1-10 z 37

 

Dodaj wpis do księgi gości

 

Obiekt polecam na wyjazdy:

 


Oceń standard lokalu wg kryteriów:

 
12345Nie dotyczy
Czystość:*
Jakość do ceny:*
Lokalizacja:*
Obsługa:*
Wyposażenie:*
Wyżywienie:*
Zgodność z ofertą:*
 


Szczegóły wpisu:

  • Od: do:
 
 
 

Zakopane w przewodniku

10 przykazań początkującego narciarza

10 przykazań początkującego narciarza

Chcesz zacząć, ale nie wiesz jak? Kuszą cię ośnieżone stoki, jednak boisz się początków? Ten dekalog pomoże ci postawić pierwsze narciarskie kroki.

5 praktycznych rad, jak przygotować się do górskiej wyprawy

5 praktycznych rad, jak przygotować się do górskiej wyprawy

Góry potrafią być widowiskowe, ale też niebezpieczne. O czym pamiętać i jak należycie przygotować się do wyprawy?

Ferie 2017 – Terminy ferii zimowych 2017

Ferie 2017 - terminy ferii zimowych 2017

Tradycyjnie uczniowie polskich szkół mogą liczyć na dwa tygodnie ferii zimowych. Jak wygląda terminarz ferii 2017?

Nowość! Góral Skipass łączy cztery ośrodki na Podhalu!

Nowość! Góral Skipass łączy cztery ośrodki na Podhalu!

Od najbliższego sezonu na fanów szusowania po stokach czeka miła niespodzianka. Projekt Góral Skipass połączy cztery podhalańskie stacje narciarskie.

Kolorowe szlaki – jak czytać oznaczenia górskich tras

Kolorowe szlaki – jak czytać oznaczenia górskich tras

Górskie szlaki w naszym kraju oznaczone są kolorami. Narosło wiele mitów dotyczących znaczenia poszczególnych barw. Obalmy te najpopularniejsze.

Za co kochamy Zakopane?

Za co kochamy Zakopane?

Tatr i Zakopanego nie trzeba nikomu przedstawiać ani polecać. Co od wielu dekad przyciąga tylu turystów na Podhale? W czym tkwi fenomen Zakopanego?

Trwa ładowanie danych
Trwa wyszukiwanie